Oranjebloesem bio photo

Oranjebloesem

De Nederlandse school in Zuid Florida

Locaties

Davie MultiPurpose Center
3801 South Pine Island Rd Davie, FL 33328


Sjomannskirken
2950 South Flamingo Rd Davie, FL 33330

Correspondentie-adres

4308 Diamond Way Weston, FL 33331

Schooltijden

MultiPurpose Center - Zaterdagochtend van 9.30 tot 12.30 uur


Sjomannskirken - Zaterdagochtend van 10.00 tot 1.00 uur

Vragen? Facebook

Het onderwijsteam

Inhoud

Het onderwijsteam voor de Oranjebloesem bestaat uit de volgende docenten.

Saskia Mulier

Directeur de Oranjebloesem

Mijn naam is Saskia Mulier en zal dit jaar het directeurschap op mij nemen. De Oranjebloesem is niet nieuw voor me, van 2011-2012 ben ik samen met mijn oudste dochter actief geweest binnen de school als hulpouder en Yanna was hulp juf bij de kleuters. Wij wonen reeds 6 jaar in Boca Raton, ik ben reeds 23 jaar gehuwd met Kris Elbers, ja ik draag nog steeds mijn meisjesnaam naar Belgische traditie, samen hebben we 3 kids met leeftijden variërend tussen de 20 en 11 jaar.

Als ouder ben ik steeds actief geweest in de scholen van onze 3 kinderen zowel in België als hier in de US. Als lid van het ouderraad ben ik actief geweest op verschillende niveaus zoals penningmeester, secretaris, Vice voorzitter, vrijwilliger Coordinator. Voor onze relocatie was ik 13 jaar werkzaam voor het gemeentebestuur van de Stad Antwerpen als administratief assistent en had voordien als algemeen bediende verschillende bedrijfstakken doorlopen.

Naast bezige mama, ben ik ook een mompreneur aka zelfstandig health and fitness Coach met Beachbody. Net zoals jullie kijk ik enorm uit het nieuwe schooljaar en start.

Karolien De Corte

Groep 1 & 2

Mijn naam is Karolien De Corte en ik ben afkomstig uit Leuven, België. Sinds augustus 2015 woon ik samen met mijn man (Oscar) en zoon (Alexander, 15 jaar) in Delray Beach.

We startten in het najaar van 2015 ons eigen catering bedrijf, Karo’s Belgian Sweets, en brengen hiermee de beroemde Brusselse Wafels in de vorm van frietjes op de Amerikaanse markt. Daarnaast help ik mijn echtgenoot met de administratie van zijn vertalingsbureau. Van opleiding ben ik kleuteronderwijzeres. Ik kijk er dan ook heel erg naar uit om na heel wat jaren afwezigheid opnieuw voor de klas te staan. In het bijzonder om de kleinste vriendjes van de Oranjebloesem de Nederlandse taal en cultuur bij te brengen.

Ik werk heel erg graag met prentenboeken als uitgangspunt om de kleintjes van groep 1 & 2 week na week een leuke en leerrijk Nederlands taalmoment te bezorgen.

Marielle Mubarak

Groep 3

Mijn naam is Marielle Mubarak en werk sinds een aantal jaren op de Oranjebloesem, waar ik het erg naar mijn zin heb. Dit jaar ga ik groep 3 les geven, de meeste kinderen ken ik al sinds de kleuterklas (was een paar jaar kleuterjuf) wij zijn samen doorgroeid naar ieder volgend schooljaar.

Het lesgeven aan uw kinderen is heel speciaal en geeft niet alleen aan de kinderen een kans om Nederlandse les te volgen maar ook aan mij, omdat ik verder thuis niet Nederlands spreek.

In Nederland heb ik de Havo en Schoevers afgerond en ben daarna gaan reizen. Ik woon bijna 25 jaar in Florida met mijn gezin. Ik heb vele hobbies en volg vaak ‘s avonds cursussen bijv, dit jaar mijn GED (high school diploma).

Virgilia Aiken-Coco

Groep 4

Mijn naam is Virgilia en werk sinds 2011 bij de Oranjebloesem en dit jaar ben ik leerkracht van groep 4.

Ik heb mijn studie als leerkracht afgerond aan de Pedagogische Academie Curacao N.A. Vanaf 1975 tot 1996 was ik werkzaam bij het Openbaar Onderwijs op Curacao. Voor een jaar ben ik in dienst geweest bij de Stichting Amsterdamse Samenwerkende Katholieke Basis scholen in Amsterdam Nederland.

Ik ben getrouwd met Ansel en ben moeder van 3 volwassen kinderen. In 2015 ook grootmoeder geworden van David. Met een optimistische blik kijk ik uit naar het nieuwe schooljaar met het doel om er een succesvol jaar van te maken. Als laatste wil ik aan al de docenten, ou/ders en kinderen een prettig schooljaar toewensen.

Marleen Ariens

Groep 5

Mijn naam is Marleen Ariens en heb 8 jaar geleden, samen met een team van enthousiaste vrijwilligers, welke nu deels het bestuur vormen, de Oranjebloesem opgericht. Tijdens deze jaren heb ik met veel plezier les gegeven en het directeurschap in handen gehad. Ook de samenwerking met het bestuur is altijd erg plezant geweest.

Ik ben erg dankbaar voor alle leerkrachten die de tijd en energie stoppen in onze kinderen om hen de Nederlandse taal en cultuur bij te brengen maar vooral ook voor het feit dat ze de kinderen een leuke ochtend bezorgen.

Naast de school heb ik nog andere bezigheden. Er zijn voor mijn gezin, Bart, Jasper en Lisa en samen met hen leuke dingen doen staat natuurlijk boven aan. Samen sporten of naar sport kijken en steeds maar weer nieuwe dingen in Florida ontdekken. Ook ben ik nog 3 dagen in de week werkzaam als accounting/HR assistente bij een bedrijf gespecialiseerd in satelliet communicatie. Met andere woorden, ik zit geen minuut stil.

Ellis van Rennes

Groep 7

Mijn naam is Ellis van Rennes en sinds 3,5 jaar woon ik met mijn man (Erik) en twee zoontjes (Julian en Florian) in Lauderdale by the Sea. Wij zijn hier naar toe gekomen om een bedrijf over te nemen. Dit zijn er inmiddels 4 geworden en ik doe alle boekhoudkundige werkzaamheden voor deze bedrijven. We genieten ontzettend van het wonen, werken en leven hier in Florida.
Ik vind het erg belangrijk dat mijn eigen kinderen naast het Engels ook de Nederlandse taal goed beheersen en zie dan ook de uitdaging om me hier bij andere kinderen ook enthousiast voor in te zetten. Daarnaast heb ik altijd bijzondere interesse gehad in het onderwijs. Ik pak deze kans dan ook graag aan om er met groep 7 een leuk en leerzaam jaar van te maken!

Ina Oost

Invalskracht

Mijn naam is Ina en ben invalskracht. Ik ben eerst woonachtig geweest in New York en in de tachtiger jaren met mijn (inmiddels overleden) echtgenoot naar Zuid Florida verhuisd. Naast het vele reizen voor mijn werk in de toeristen sector had ik een part-time baan bij een taleninstituut voor het onderwijs in Duits en Nederlands aan Amerikaanse zakenmensen die werden overgeplaatst naar Europa.

De leerkrachten-positie bleek een natuurlijke roeping. Met een Masters Degree in International Studies/Social Sciences heb ik intussen meer dan 10-jaar ervaring in het onderwijs bij Broward County’s Public School System.Uit puur idealisme en met enthousiasme heb ik de afgelopen jaren de kinderen heel veel Nederlands geleerd en ook dit jaar kijk ik ernaar uit om op invalsbasis de Nederlandse taal aan onze jonge generatie bij de Oranjebloesem te onderwijzen!