Oranjebloesem bio photo

Oranjebloesem

De Nederlandse school in Zuid Florida

Locaties

Davie MultiPurpose Center
3801 South Pine Island Rd Davie, FL 33328


Sjomannskirken
2950 South Flamingo Rd Davie, FL 33330

Correspondentie-adres

4308 Diamond Way Weston, FL 33331

Schooltijden

MultiPurpose Center - Zaterdagochtend van 9.30 tot 12.30 uur


Sjomannskirken - Zaterdagochtend van 10.00 tot 1.00 uur

Vragen? Facebook

Op 9 september 2017 opent de Oranjebloesem weer haar deuren om het schooljaar 2017-2018 te beginnen. Dit wordt alweer het achtste jaar dat er Nederlands onderwijs wordt gegeven aan kinderen in Zuid-Florida.

Aanmelden

Het bestuur en directie van de Oranjebloesem is druk bezig met het inplannen van het nieuwe schooljaar. Als u uw kinderen nog niet heeft aangemeld, verzoeken wij u dat zo spoedig mogelijk te doen zodat de groepsindeling definitief bepaald kan worden. De registratie formulieren kunnen gevonden worden via deze link


Mocht u niet bekend zijn met de school, en heeft u interesse voor uw kinderen of wilt u meer informatie over de school inwinnen, neem dan gerust contact op met de school via het informatieformulier op deze website en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Activiteiten

Net als vorige jaren wordt dit jaar, naast de reguliere lessen, ook weer een aantal leuke culturele activiteiten georganiseerd (deels in samenwerking met de Dutchclub). Denk hierbij aan Kinderboekenweek, Sinterklaas, Provinciedag, Koningsdag en een culturele afsluiting.
Het afgelopen jaar hebben we verslagen en fotos van deze activiteiten gedeeld op onze facebook groep. Bevriend ons daar om op de hoogte te belijven van het laatste nieuws.

Open positie directeur van de Oranjebloesem

Vanwege het verhuizen van de huidige directrice van de Oranjebloesem, zijn we op zoek naar kandidaten die geinteresseerd zijn deze positie op zich te nemen.
De directeur van de Oranjebloesem is met name verantwoordelijk voor de opzet en de uitvoering van het onderwijsbeleid, en stuurt het team van leerkrachten van de Oranjebloesem aan. Mocht u interesse hebben in deze positie, neem dan contact op met een van de bestuursleden, of via het formulier op deze website.


Vooruitblik

Het afgelopen schooljaar was een groot succes, met als een van de hoogtepuntent het bezoek van de inspecteur van het NOB, en de uiterst succesvolle beoordeling van de inspectie. Die bevestigde dat we een omgeving voor de kinderen hebben gecreeerd om zich te ontwikkelen op allerlei vlakken met kwalitatief goed lesmaterial and onderwijs.


Wij kijken er naar uit om ook dit jaar op dit resultaat verder te bouwen, en weer wekelijks onderwijs en activiteiten te verzorgen voor de Belgische en Nederlandse kinderen en families in Zuid-Florida.